Bakterie (zakwaska) do jogurtu Vivo

Żywe kultury bakteri do jogurtu

Więcej szczegółów

17,80 zł

Bakterie (zakwaska) do jogurtu Vivo

Bakterie kwasu mlekowego, dzięki którym można przyrządzić domowy jogurt. Można do tego użyć każdego rodzaju mleka, nawet roślinnego. 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do przygotowania jogurtu z jednej fiolki potrzebne są 2 litry mleka. Mleko niepasteryzowane należy przegotować. Mleko przegotowane należy ostudzić do temperatury 37-40 stopni. Mleko pasteryzowane wystarczy podgrzać do takiej temperatury.

2. Buteleczkę z bakteriami do połowy napiełniamy mlekiem (nie gorącym !), wstrząsamy i wlewamy do całości. Garnek przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy w ciepłe miejsce. Można garnek owinąc w koc. 

3. Jogurt powstaje mniej więcej po 6-10 godzinach. Ma gęstą konsystencję, ma charakterystyczny zapach, świetnie łączy się z owocami. Można go przechować do 7 dni, ale im jest świeższy, tym smaczniejszy.

DANE PRODUKTU:

Producent: Zakwaski Vivo
Kraj producenta: Polska (Ukraina) 
Składniki: (liofilizowane szczepy bakterii): Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis
Opakowanie: 2 fiolki po 0,5 g każda (około 8 mld bakterii w 1 g)

Czy wiesz, że ....

- aby produkt mleczny można było nazwać jogurtem, w 1 mililitrze musi się znajdować co najmniej 10 milionów komórek bakterii probiotycznych. 

Wystawiamy faktury VAT i paragony.

Napisz swoją opinię

Bakterie (zakwaska) do jogurtu Vivo

Bakterie (zakwaska) do jogurtu Vivo

Żywe kultury bakteri do jogurtu

Napisz swoją opinię

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Related articles on blog

30 inne produkty z tej samej kategorii