Środek żelujący do konfitur bez glutenu bio Biovegan

Bezglutenowy środek do wyrobu konfitur

Więcej szczegółów

  • 4005394284186

31,10 zł

Środek żelujący do konfitur bez glutenu bio Biovegan

Żelujący środek do wyrobu bezglutenowych konfitur. Idealny do wszystkich miękkich owoców. 

Sposób użycia: do 1 kg drobnych lub pokrojonych owoców lub 600 ml zimnego soku, dodać 22 g (ok.2 łyżki) środka żelującego i wymieszać. Dodać 4 łyżki soku z cytryny lub 3 g kwasku cytrynowego. Następnie dodać 300 g słodzika lub cukru. Zagotować mieszając ok 3 minut. Gorącą konfiturę przelać do słoików, zakręcić i pozostawić stojące na wieczku.

DANE PRODUKTU: 

Producent: Biovegan 
Kraj producenta: Niemcy 
Certyfikat ekologiczny: tak 
Składniki: skrobia ziemniaczana*, maranta w proszku*, substancja żelująca (agar agar*, pektyna) , *składniki pochodzenia ekologicznego 
Wartość odżywcza w 100 g: tłuszcze <0,1 g, w tym: kwasy nasycone <0,1 g, węglowodany 50 g, w tym: cukry 2,5 g, białko <0,5 g, błonnik 8,3 g, sól 0,3 g 
Wartość energetyczna 100 g: 866 kJ (205 kcal ) 
Informacje dla alergików: produkt bezglutenowy, może zawierać migdały, gorczycę, soję 
Opakowanie: 145 g 

Czy wiesz, że .... 

- maranta to roślina z Ameryki Południowej, z której kłączy otrzymuje się zagęstnik podobny do mąki ziemniaczanej. 

Wystawiamy faktury VAT i paragony.

Napisz swoją opinię

Środek żelujący do konfitur bez glutenu bio Biovegan

Środek żelujący do konfitur bez glutenu bio Biovegan

Bezglutenowy środek do wyrobu konfitur

Napisz swoją opinię

30 inne produkty z tej samej kategorii