Sos sojowy shoyu japoński bio Arche Naturkuche

Ekologiczny sos sojowy shoyu

Więcej szczegółów

  • 4020943137812

18,00 zł

Sos sojowy shoyu bio Arche Naturkuche

Ekologiczny sos sojowy, inaczej shoyu. Powstaje w Japonii z fermetowanej soi oraz pszenicy. Jest jedną z podstawowych przypraw kuchni japońskiej. Nadaje potrawom słony wyrazisty smak i azjatycki charakter. 

DANE PRODUKTU:

Producent: Arche Naturkuche
Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat ekologiczny: jest
Składniki: woda, soja* (19%), pszenica*, sól morska, Aspergillus oryzae,*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g: tłuszcze <0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1, węglowodany 5,3 g, w tym: cukry 1 g, białko 9,5 g, sól 12,4 g 
Wartość energetyczna 100 g: 262 kJ (62 kcal)
Opakowanie: 250 ml

Czy wiesz, że ....

- sos sojowy powinno się dodawać na końcu gotowania - gotowany zbyt długo może zdominować potrawę.

Wystawiamy faktury VAT i paragony.

Napisz swoją opinię

Sos sojowy shoyu japoński bio Arche Naturkuche

Sos sojowy shoyu japoński bio Arche Naturkuche

Ekologiczny sos sojowy shoyu

Napisz swoją opinię

30 inne produkty z tej samej kategorii