Makaron konjac spaghetti bez glutenu Better Than Foods

Ekologiczne spaghetti z korzenia konjac

Więcej szczegółów

  • 0786471696187

8,80 zł

Makaron konjac spaghetti bez glutenu Better Than Foods

Makaron spaghetti konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.

Sposób przygotowania II : Gotować ok. 5 minut, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.

Sposób przygotowania III : Smażyć przez 5 minut na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni

DANE PRODUKTU:

Producent: Better Than Foods
Kraj producenta: Wielka Brytania
Dystrybutor: Bio Planet S.A.
Składniki: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g: tłuszcze 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g, białko 0,2 g, błonnik 4 g, sól 0 g
Wartość energetyczna 100 g: 35 kJ/9 kcal
Informacja dla alergików: produkt bezglutenowy
Opakowanie: 385 g

Czy wiesz, że ....

- z konjacu robi się często popularny japoński makaron shirataki. 

Wystawiamy faktury VAT i paragony.

Napisz swoją opinię

Makaron konjac spaghetti bez glutenu Better Than Foods

Makaron konjac spaghetti bez glutenu Better Than Foods

Ekologiczne spaghetti z korzenia konjac

Napisz swoją opinię

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty z tej samej kategorii