Mieszanka chleba bezglutenowego z pestkami dyni Pięć Przemian

Bezglutenowa mieszanka na chleb z pestkami dyni

Więcej szczegółów

  • 5902837810232

13,10 zł

Mieszanka chleba bezglutenowego z pestkami dyni Pięć Przemian

Bezglutenowa mieszanka na chleb z pestkami dyni. 

Producent: Simpatiko s.c., ul. Rydygiera 8 budynek 18, III p., 01-793 Warszawa

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania: 1. Nagrzej piekarnik do 190°C. 2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. 3. Wsyp mieszankę do miski. 4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody. 5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny. 6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

DANE PRODUKTU:

Producent: Simpatiko s.c.
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.  
Wartość energetyczna w 100 g: 1559 kJ / 373 kcal
Wartość odżywcza w 100 g: tłuszcz 15 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g, węglowodany 39 g, w tym cukry 1,7 g, białka 16 g, błonnik 15 g, sól 1,7 g
Opakowanie: 500 g

Czy wiesz, że ....

- owoce dyni olbrzymiej mogą osiągać wagę nawet do 800 kg. 

Wystawiamy faktury VAT i paragony.

Napisz swoją opinię

Mieszanka chleba bezglutenowego z pestkami dyni Pięć Przemian

Mieszanka chleba bezglutenowego z pestkami dyni Pięć Przemian

Bezglutenowa mieszanka na chleb z pestkami dyni

Napisz swoją opinię

30 inne produkty z tej samej kategorii

Poprzedni Następna